IRES recruiting an Administrator

2022-11-17

Knowledge of Swedish required, text below in Swedish

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 54 000 studenter, mer än 7 500 anställda och en omsättning på cirka 8 miljarder kronor.

Institutet för Rysslands- och Eurasienstudier (http://www.ires.uu.se/) är ett internationellt forskningsinstitut inom den samhällsvetenskapliga fakulteten som bedriver mångvetenskaplig forskning om Ryssland och de postsovjetiska statsbildningarna

Arbetsuppgifter
I arbetsuppgifterna som administratör ingår två delar. Dels forskningsassistentsuppgifter med Uppsala Forum för Demokrati, Fred och Rättvisa och dels arbete med Institutet för Rysslands- och Eurasienstudiers (IRES) gästforskarprogram.

Som administratör vid Uppsala Forum (20 %) kommer du att utgöra forskningsledarens administrativa stöd. Vid IRES (80 %) ansvarar du för institutets gästforskarprogram och kontorsadministration. I båda fallen ingår att planera, utforma och arrangera workshops, seminarier, konferenser och föreläsningar och att vara kontaktperson för gästforskare och ansvara för deras vistelse. Gällande Uppsala Forum ingår även att ansvara för Uppsala Forums kommunikation på sociala medier. Vid behov stödja andra verksamheter vid institutet och andra förekommande arbetsuppgifter.  

Kvalifikationer
Examen motsvarande lägst kandidatexamen inom antingen samhällsvetenskap, juridik eller humaniora. God förmåga att kunna uttrycka sig i skrift på såväl svenska som engelska. Därutöver krävs grundläggande IT-kunskaper och förmåga att arbeta självständigt. Arbetet ställer höga krav på social förmåga, engagemang, flexibilitet och gott omdöme. 

Önskvärt/meriterande
Erfarenhet av administrativt arbete. Goda kunskaper om Ryssland och det post-sovjetiska området. Kunskaper i ryska språket är meriterande. Erfarenhet av att organisera, genomföra och marknadsföra olika evenemang är meriterande.

Om anställningen
Anställningen är tidsbegränsad, t.o.m. 2023-06-30. Omfattning är heltid. Tillträde 2023-01-01 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Claes Levinsson claes.levinsson@ires.uu.se, +46 (0)18 471 1696 alt +46(0)70-167 95 01.

Välkommen med din ansökan senast den 28 nov 2022, UFV-PA 2022/4118.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.

Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Placering: Uppsala universitet, Institutet för Rysslands- och Eurasienstudier
Anställningsform: Heltid , Visstidsanställning 3-6 månader
Lön: Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Uppsala
Län: Uppsala län
Land: Sverige
Facklig företrädare: Seko Universitetsklubben seko@uadm.uu.se
ST/TCO tco@fackorg.uu.se
Saco-rådet saco@uadm.uu.se
Referensnummer: UFV-PA 2022/4118
Sista dag för ansökan: 2022-11-28

Länk till ansökan

News from the Institute

Last modified: 2023-06-08